Wil jij ook tijdens de vakantie een gezonde huid behouden?

12 jul 2023 | Uncategorized

Met de zomervakantie voor de deur kijken velen van ons uit naar een heerlijke tijd met warm weer, zwembaden, cocktails en stranden. Hoewel we niet kunnen wachten, is het belangrijk om te realiseren dat onze huid in deze periode voor een uitdaging komt te staan. In deze blog zal ik je alles vertellen over de effecten van een zonnige vakantiebestemming op onze huid en hoe je je huid kunt verzorgen in deze periode om je huid zo ook een beetje vakantie feelings te geven.

 

We beginnen met de vliegreis…

 

Het vliegtuig nemen voor je vakantie is leuk en brengt die echte vakantiesfeer met zich mee, maar je huid is er minder enthousiast over. Door de droge lucht in het vliegtuig heeft je huid moeite om vocht vast te houden, waardoor uitdroging kan optreden. Op zichzelf is één vlucht nog geen groot probleem, maar wanneer je vervolgens in een nieuw klimaat aankomt op je vakantiebestemming, kunnen deze factoren samen een negatieve invloed hebben op je huid.

 

Aangekomen op je bestemming…

 

Heerlijk, je bent aangekomen op je vakantiebestemming! Je hebt de sprong gemaakt van een temperatuur van 20 graden naar een Mediterraans zonnetje van 30-35 graden. Je neemt waarschijnlijk twee keer per dag een duik in het zwembad of de zee, drinkt wellicht wat vaker een wijntje en geniet van borreltijd om 17:00 uur. Je zweet meer, gebruikt regelmatig zonnebrandcrème en je gezicht wordt de hele dag blootgesteld aan de zon. Dit alles heeft invloed op je huid, die zich na de vliegreis in korte tijd moet aanpassen aan deze nieuwe omstandigheden. Je huid krijgt te maken met een ophoping van afvalstoffen (zoals zweet, zonnebrandcrème) en door het frequente contact met water raakt de pH-waarde van je huid uit balans, met als gevolg een verhoogde kans op uitdroging.

 

Wat gebeurt er nu eigenlijk precies met je huid tijdens je vakantie?

 

  • Je huid wordt droger door de vliegreis en het contact met water.
  • De pH-waarde van je huid raakt verstoord door het zwemmen in de zee of het zwembad.
  • Pigmentcellen worden actiever door de krachtige zonnestralen waaraan je gezicht dagelijks wordt blootgesteld.
  • Afvalstoffen kunnen leiden tot onzuiverheden en door de toename van zweten en talgresten.
  • Als je gevoelig bent, kun je last krijgen van warmte-uitslag als reactie op de hitte.

 

Maar wat kun je hieraan doen?

 

Je hoeft echt geen koffer vol met Skincare mee te nemen. Ik zelf houd het ook bij een basis maar wel een basis waarbij je de huid zoveel mogelijk ondersteund en veel problemen kan voorkomen en/of stabiel kunt houden. Daarom heb ik even op een rijtje gezet welke producten er in mijn koffer zitten voor deze zomer en waarom:

  • Deep Skin Cleanser: diepreinigende reinigingsmelk die ik dagelijks toepas om mijn huid net wat dieper te reinigen.

TIP: In plaats dat ik nog een extra product meeneem om mijn huid dieper te reinigen laat ik dagelijks mijn reiniging gewoon even 5 minuten zitten, zelfde effect en makkelijke oplossing.

  • Green Fire Water: Deze spray tonic zit bomvol anti-oxidanten en bevat ook nog groene thee extract. Dit kalmeert, verfrist meteen en voorziet je huid precies van de werkstoffen die ze nodig heeft na een dagje zonnen. Bovendien ook een heerlijke verfrissing en feestje op te gebruiken.
  • Hyaluronic Booster: Ultra-hydraterende crème die de huid en de diepere huidlagen hydrateert en ervoor zorgt dat vocht beter wordt vastgehouden. Voorkomt uitdroging van de huid en vult het tekort wat je per dag ongeveer verdampt aan vocht in no-time aan. Ik gebruik deze 2x per dag.
  • PH-5 concentraat: Dit serum breng ik dagelijks aan onder mijn creme. De naam zegt het al, het werkt herstellend op de pH-waarde die zeker op vakantie dagelijks uit balans raakt. Wanneer je pH-waarde in orde is kan je huid zich beter beschermen tegen de invloeden waar die mee te maken heeft op vakantie. Dit voorkomt huidirritaties en problemen. En makkelijk en snel aan te brengen.

 

Ik neem dus maar 4 producten mee maar wel 4 noodzakelijke producten als je het mij vraagt waarbij je eigenlijk op alle problemen werkt waar je huid mee te maken krijgt. Verder geniet ik vooral van mijn vakantie en is het logisch dat je huid wat reageert, zeker als je weer terug bent van vakantie. Dat zijn ook altijd mooie momenten om dan een behandeling te boeken om weer even de huid te resetten en een zetje in de goede richting te geven.

Hoe doe jij het op vakantie of ben je misschien nog zoekende? Vraag gerust advies of plan een afspraak in. Je kunt ook het online huidanalyse formulier invullen ook als je een specifiek advies wilt voor je vakantie.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *