Waarom de juiste foundation essentieel is voor een gezonde huid

3 apr 2024 | Uncategorized

Je verzorgt je huid net zo goed en consequent met een perfect afgestemde routine, en dan werk je dat proces precies 100% tegen doordat deze bende wel in je foundation zit. We letten tegenwoordig heel erg op de ingrediënten van onze huidverzorging maar vergeet alsjeblieft je make-up producten niet.

Waarom kritisch kijken naar je foundation belangrijk is

Ik zie de laatste tijd vaak dat dit soms toch boven water komt en blijkt dat er in de foundation minerale oliën of siliconen verwerkt zitten. En dit kan er letterlijk voor zorgen dat jij nul resultaat boekt met je huidverzorgingsproducten. Heel erg zonde! Het is belangrijk om niet alleen naar de ingrediënten van je huidverzorgingsproducten te kijken, maar ook naar die van je make-up.

Waarom siliconen en minerale oliën vermijden?

In mijn andere blog heb ik het gehad over minerale oliën, waarom het zo belangrijk is dat je deze absoluut niet in je crème wilt hebben als je aan huidverbetering wilt werken. Maar hoe zit dit dan met siliconen? Omdat veel fabrikanten door kregen dat de consument tegenwoordig wel door heeft dat minerale oliën niet thuis horen in huidverzorging zijn ze op zoek gegaan naar een ander goedkoop alternatief: siliconen.

De schadelijke effecten van siliconen

Siliconen doen precies hetzelfde als minerale oliën. Ze leggen het zelfherstellende vermogen van de huid plan en sluiten de huid af. Ze kunnen ook niet tot diep in de huid doordringen dus ze doen werkelijk niets werkzaams. Wel zorgen ze ervoor dat je huid glad en zacht voelt wat ervoor zorgt dat mensen het als prettig ervaren. Maar weet dat op langere termijn het de huid op geen enkele manier goed doet.

Hoe herken je siliconen?

Siliconen herken je over het algemeen aan de naam: methicone of dimethicone op de ingrediëntenlijst. Maar laat hem toch even dubbel checken bij twijfel want ook hier worden de vernoemingen steeds creatiever is mijn ervaring.

Alternatieve foundations zonder schadelijke stoffen

Welke foundation dan wel? In ieder geval een foundation zonder siliconen en minerale oliën, zeker als je zuivere huidverzorging gebruikt. Chris Farrell heeft sinds kort het foundation arrangement uitbereid en weliswaar voor iedere huid en iedere ‘make-up wens’ en geschikt product. Ik ben in ieder geval fan!

Aanbevolen foundations zonder siliconen en minerale oliën:

Perfect Foundation: Vloeibare foundation voor als je de huid wilt egaliseren op een natuurlijke manier.

Cake Make-up: Geschikt voor als je wat intensiever wilt camoufleren.

Silk Powder: Zijdepoeders zonder talk maar op basis van 100% zuivere zijde.

Klik even op deze link om naar de make-up producten op de webshop te gaan.

Het belang van de juiste kleur

Online je foundation shoppen als je de kleuren nog niet kent is altijd wel heel erg lastig. Het is daarom aan te raden om een kosteloos adviesgesprek te boeken. Met foundation egaliseer je de huid, maar de kleur of extra tint geef je vervolgens met een blush, poeder of bronzer aan de huid.

Conclusie

Het kiezen van de juiste foundation is essentieel voor een gezonde huid. Let op de ingrediënten en vermijd siliconen en minerale oliën. Kies voor alternatieve foundations zonder schadelijke stoffen en zorg ervoor dat de kleur goed bij je huid past voor een perfecte egalisatie. Met de juiste foundation behoud je niet alleen een mooie make-up look, maar draag je ook bij aan de gezondheid van je huid.

0 reacties