Voorjaar: Perfecte Lichaamsverzorging Tips

14 mrt 2024 | Uncategorized

Het voorjaar komt eraan en is er sneller dan je denkt. Maar voordat het voorjaar aangebroken is, is het wel verstandig om alvast te gaan starten met een goede lichaamsverzorging als jij straks zorgeloos je jurkje weer aan wilt trekken en de huid weer belast wordt met zonlicht.

 

Het voordeel van je lichaamshuid is dat deze natuurlijk beschermd wordt door onze kleding. Maar dat betekent niet dat we deze huid helemaal geen aandacht moeten geven want ook de lichaamshuid krijgt net zo hard te maken met veroudering als het gezicht. In deze blog zal ik je een handje op weg helpen hoe je de juiste lichaamsverzorging kiest en geloof mij, dan heb jij deze zomer geen last van die vervelende bultjes op je armen of schiferende benen als je net dat beetje kleur op je benen hebt gekregen.

 

De verzorging van je decolleté

Officieel vind ik dit nog onderdeel van je gezicht maar mocht je dit gebied vaak vergeten dan is de Sculpture Your Bust crème een topper! Deze bodycrème verstevigt de huid en geeft het decolleté weer een frisse, jeugdige uitstraling.

 

Het belang van vet- en vochtbalans

Een gezonde vet- en vochtbalans is cruciaal voor een gezonde huid. Dit geldt ook voor de lichaamshuid en zeker wanneer de winterkleding weer uit gaat en de huid weer meer wordt blootgesteld. We hebben twee soorten bodyverzorgingsproducten:

Moisten Your Body: intensief hydraterende verzorging die vooral op vochttekort werkt.

Body Lipid Control: bodyverzorging voor de huid met een vettekort en hierdoor te maken heeft met schilfering.

Wanneer je zowel een vet- als vochttekort hebt kun je ze mooi afwisselen elke dag.

Als de huid van het lichaam de juiste vet- en vochtbalans krijgt zal je ook merken dat de huid er ten eerste mooier uit ziet, minder problemen geeft in de vorm van bultjes et cetera en je bruine tintje een stuk beter en langer aanwezig blijft.

 

Stapje meer?

Sommigen van jullie zijn al bekend met de Curapacao behandeling, een heerlijke ontspanningsbehandeling die ik aanbied in de praktijk. We gebruiken hierbij de Curapacao Lijn, bestaande uit oliën en boters uit duurzame productie units eenheden uit de Braziliaanse regenwouden. Deze producten trekken snel in zonder een vettige laag op de huid achter te laten.

In tegenstelling tot een crème werkt een lichaamsboter in de oppervlakte van de huid. Zo worden de zintuigen positief beïnvloedt en zal het product snel in de huid trekken zodat het daar zijn werk kan doen. Deze lijn heeft twee heerlijke boters:

Marcas Butter: Verzacht overgevoeligheden van de huid en verbetert de functie van de huidbarrière. Heeft een langdurig effect zonder de huid af te sluiten. Deze butter is natuurlijke geparfumeerd met een frisse mango-kiwi mix geur.

Buriqui Butter: Biedt ondersteuning bij het behoud van een goede vet- en vochtbalans, ideaal dus bij Cellulite (sinaasappelhuid). Deze butter versterkt het uw immuunsysteem van de huid. Daarbij heeft deze butter een hoog natuurlijk vitamine A gehalte en dat maakt dat deze butter geel van kleur is. Deze butter heeft een natuurlijke geur van theebloemen in de avondwind.

Onze Curapacao lichaamsboter blijft tot 12 uur na het aanbrengen werkzaam op uw huidoppervlak.

Dit maakt deze boters enerzijds tot een ideale basisverzorging bij een huid die beschadigd is door minerale oliën en anderzijds normaliseert zich duidelijk zichtbaar de vet/vocht balans.

 

Verzorgende Huidoliën voor Vitaliteit

Maragosa Huidolie: Werkt pijnstillend bij cellulitis en spierklachten, verbetert de afschilfering van de huid en ondersteunt een gezonde huidbarrière. Het is uiterst belangrijk dat je deze barriere zo goed mogelijk intact houdt aangezien dit de bescherming is tegen de buitenwereld. Voor een lichaamshuid die onzuiver is, is dit ook een uitstekende olie. Hij is natuurlijk geparfumeerd met een frisse fijne noot van theebloesems in de avondwind.

Buricuja huidolie: Voedt de huid, draagt bij aan ontgifting en vermindert roodheden en vitaliseert de vermoeide huid. Aanvullend versterkt deze huidolie het immuunsysteem van je huid. Buricuja huidolie zorgt voor een heerlijke zachte rustgevende warmte op de huid en ruikt naar natuurlijke vanille. Het heeft een natuurlijke oranje okergele kleur.

Breng de Buricuja huidolie na het baden of douchen op uw nog enigszins vochtige huid aan en wrijf deze zacht in. De olie zal snel intrekken zodat je kleding weer snel aan kan.

De huidolie kan zowel op een vochtige als droge huid aangebracht worden. Wanneer je huid een ernstig vochttekort heeft is het prettig om de huid een beetje vochtig te laten. Dit in tegenstelling tot een vetarme huid, waar ook sprake kan zijn van huidschilfering.

 

Bij lichaamsverzorging is het enorm belangrijk dat je natuurlijk producten gebruikt die écht op de plek in de huid komen waar ze hun werk moeten doen. Ook voor lichaamsverzorgingsproducten moet je opletten dat er geen siliconen of minerale oliën inzitten omdat dit net zo werkt als met het gezicht: verslavend en het legt het zelfherstellende vermogen plat.

Hoe gezonder jouw lichaamshuid, hoe minder problemen er ontstaan en hoe mooier jouw huid straalt in dat jurkje met je bruine gezonde kleurtje van de zon.

Advies nodig? Contact mij gerust.

0 reacties