Waarom Je Minerale Oliën Moet Vermijden in Je Huidverzorgingsroutine

20 feb 2024 | Uncategorized

Waarom je minerale oliën moet vermijden in je huidverzorgingsroutine

 

Een belangrijk aspect van mijn benadering en werkwijze is het strikte vermijden van minerale oliën. In deze blog leg ik je graag uit waarom dit zo cruciaal is voor het bereiken van jouw mooiste huid op lange termijn.

 

In de wereld van huidverzorging is het essentieel om bewuste keuzes te maken voor je huid. Eén van de ingrediënten waar je beter vanaf kunt blijven, zijn minerale oliën. Deze oliën, afgeleid van aardolie, worden vaak toegevoegd aan cosmetische producten vanwege hun vermogen om vocht vast te houden. Maar wist je dat ze eigenlijk meer schade kunnen aanrichten dan goed doen?

 

Wat zijn minerale oliën eigenlijk?

 

Minerale oliën, ook wel bekend als petroleumderivaten, zijn bijproducten van de aardolie-industrie. Ze worden vaak gebruikt in huidverzorgingsproducten vanwege hun occlusieve eigenschappen, wat betekent dat ze een laagje op je huid vormen om vochtverlies te voorkomen. Dit klinkt misschien gunstig, maar de realiteit is dat deze oliën ernstige nadelen voor je huid kunnen hebben.

 

De nadelige gevolgen voor je huid

 

  • Verstopping van de poriën: Minerale oliën kunnen de poriën van je huid verstoppen, waardoor deze niet meer kan ademen. Dit kan leiden tot acne en andere huidproblemen.

 

  • Verstoring van de huidfunctie: Het afsluitende effect van minerale oliën kan de natuurlijke functie van je huid verstoren, waardoor deze niet in staat is om gifstoffen te elimineren en normaal te functioneren.

 

  • Vroegtijdige huidveroudering: Langdurig gebruik van producten met minerale oliën kan leiden tot een verminderde celontwikkeling en vroegtijdige huidveroudering.

 

  • Paraffineverslaving: Je huid kan afhankelijk worden van minerale oliën om zacht aan te voelen. Dit kan leiden tot een paraffineverslaving, waarbij je huid steeds meer olie nodig heeft om gehydrateerd te blijven.

 

  • Ineffectieve voeding voor je huid: Minerale oliën bevatten geen enkele werkzame stof voor de huid. De samenstelling van minerale oliën lijkt in geen enkel opzicht op die van de huid zelf, waardoor ze volledig vreemd zijn aan je huid. Hierdoor wordt de acceptatie van het huidverzorgingsproduct niet vereenvoudigd, en wordt je huid niet gevoed zoals het nodig is. Ze leggen letterlijk het zelfherstellende vermogen van de huid plat.

 

Het hele concept van Laurora’s draait om het stimuleren en revitaliseren van het zelfherstellend vermogen van onze huid. Zoals je nu vast begrijpt, helpen minerale oliën absoluut niet bij dit proces en zijn ze vaak de oorzaak van problemen en absoluut een no go als je via het concept van Laurora’s je huid wilt verbeteren.

 

Gelukkig zijn er tal van natuurlijke alternatieven beschikbaar die je huid op een gezonde manier kunnen verzorgen. Zoek naar producten die plantaardige oliën, boters en andere natuurlijke ingrediënten bevatten die je huid voeden en hydrateren zonder de negatieve bijwerkingen van minerale oliën.

 

Één van de productmerken is Chris Farrell. Ik viel volledig voor hun producten vanwege de eigen unieke emulsiebasis en de hoge zuiverheid ervan. Deze producten werken activerend op het zelfherstellende vermogen van de huid, precies wat je wilt als je écht iets wilt aanpakken. En natuurlijk zijn deze producten volledig vrij van minerale oliën, synthetische geur- en kleurstoffen, conserveringsmiddelen, parabenen en siliconen.

 

Tijdens het Intake Consult is een check van je huidige productgebruik een belangrijk onderdeel. Wanneer je wilt werken aan huidverbetering moet eerst helder zijn met welke werkstoffen je huid behandeld en verzorgd is in het verleden. Zo weten we of we eerst de huid moeten zuiveren van de minerale oliën zodat we daarna letterlijk met een schone lei kunnen beginnen.

 

Wanneer je dus op zoek bent naar effectieve huidverzorging voor dagelijks gebruik en écht problemen van de huid wilt aanpakken of wilt werken aan huidverbetering, dan is het verstandig om producten te zoeken zonder minerale oliën. Realiseer je dat langdurig gebruik van minerale oliën vroeg of laat evengoed problemen kan geven.

 

0 reacties