Waarom Medische Microneedling bij Laurora’s de Ideale Huidverjonging is

9 jan 2024 | Uncategorized

Waarom Medische Microneedling bij Laurora’s de Ideale Huidverjonging is

 

In de zoektocht naar effectieve behandelingen voor rimpels en littekens omarmt Laurora’s de kracht van Medische Microneedling. Deze zorgvuldige huidtherapeutische behandeling, met minuscule metalen naaldjes, stimuleert op natuurlijke wijze het zelfherstellend vermogen van de huid. Maar waarom zou je nu starten met dit traject en wat maakt het anders dan bijvoorbeeld botox?

 

Wat is Medische Microneedling?

 

Voor een doeltreffende aanpak van rimpels en littekens is nieuw, huideigen collageen essentieel. Medische Microneedling is de oplossing tot deze vernieuwing. Met een soort pen met hele fijne, kleine naaldjes worden er met uiterste precisie kleine kanaaltjes/gaatjes in de huid gecreëerd, zonder de beschadiging van de buitenste huidlaag. Dit in tegenstelling tot risicovollere alternatieven, waar littekenvorming op de loer ligt. De huid verjongt en littekens (maar ook vlekjes, plekjes etc) verminderen, dankzij een verbeterde opname van werkstoffen en de natuurlijke stimulatie van collageenproductie.

Belangrijke Overwegingen bij Medische Microneedling

 

Bij een behandeling van dit kaliber zijn de keuze van apparatuur en de zuiverheid van toegepaste werkstoffen cruciaal. Bedenk dan ook van tevoren goed waar en door wie je je laat needelen. Om je even een idee te geven wat nu goede apparatuur is zet ik enkele kenmerken van de apparatuur waar ik in de praktijk mee werk even op een rijtje:

  • Slagkracht: We willen dat we bij elke behandeling dezelfde diepte in de huid bereiken om de collageenproductie te stimuleren. Het apparaat moet dus voldoende slagkracht hebben om dit te garanderen.
  • De juiste naaldcardridge: de naaldcartridges zijn ontworpen met exact dezelfde lengte en voldoende afstand tussen de naaldjes om het fakir-effect te voorkomen. Minder naaldjes betekent hier meer effectiviteit. Bovendien zijn de naaldjes gemaakt van hoogwaardig materiaal zonder scherpe weerhaakjes
  • Hygiëne: het apparaat waar Laurora’s mee werkt is zo ontworpen dat er geen vloeistoffen in het handstuk kunnen lekken, zelfs niet tot in de motor van het apparaat. Dit minimaliseert het risico op crosscontaminatie, zelfs na het vervangen van de naaldcartridge. Zo blijft elke behandeling veilig en effectief.

Daarnaast is het apparaat medische gecertificeerd en heeft het een dubbele FDA goedkeuring voor littekens en rimpels.

Veiligheid en effectiviteit gegarandeerd dus!

 

Even terug over de werkstoffen

Wanneer de huid geneedeld is duurt het 24 uur voordat de ‘gaatjes’ dicht zijn. We willen er dus wel echt zeker van zijn dat de huid in deze periode, maar ook de periode erna, de juiste werkstoffen krijgt. Tijdens het Intake Consult leggen we je uit waar we op letten en waarom. We willen tenslotte geen verkeerde reacties en alleen de allerbeste resultaten.

 

Waarom nu beginnen?

Het vermijden van zonlicht na de behandeling is van essentieel belang om pigmentatie te voorkomen. Daarom is het raadzaam deze kuur in het voor- of najaar te starten. Nu is de de perfecte periode dus! Anders dan bij fillers en botox, is het wijs om vroegtijdig met Medische Microneedling te beginnen, gebruikmakend van het nog gezonde collageen van jouw huid als fundament. Met minimale ‘down time’ is het effect snel zichtbaar en de bijwerkingen zoals roodheid zijn eenvoudig te camoufleren.

 

Nog even de voordelen van Medische Microneedling op een rijtje:

  • Vermindering van fijne lijntjes en rimpels: Door natuurlijke collageenproductie.
  • Verbetering van de huidstructuur: Oneffenheden verminderen voor een egale huid.
  • Verstrakking van de huid: Verbeterde elasticiteit voor een jeugdige uitstraling.
  • Stralende tint: Frisheid en stralende huid na een reeks behandelingen.

 

En wat is nu het verschil tussen Microneedling en Botox?

Bij Microneedling werken we op een natuurlijke manier aan huidvernieuwing en anti-aging. Dit geeft ook op langere termijn een beter en mooier resultaat. Wanneer je stopt met Botox is namelijk ook meteen het effect weg. Daarnaast pak je met Microneedling veel meer aan dan enkel de lijntjes en littekens. Omdat we de algehele huid letterlijk van binnenuit stimuleren te vernieuwen egaliseert de gehele huid. Vlekjes, plekjes verminderen. Maar ook de huidweerstand verbetert en de tint wordt veel frisser en jeugdiger. Kortom, in mijn ogen alleen maar voordelen!

De dagen zijn kort, donker en koud dus de ideale periode om nu je microneedling traject te starten! Plan gerust een kennismaking in als je eerst eens kennis wilt maken en wat meer over de mogelijkheden wilt weten.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *